3 روز تا پایان ثبت‌نام رایگان در وبینار جذب سرمایه ترید

3 روز تا پایان ثبت‌نام رایگان در وبینار جذب سرمایه ترید

آموزش تحلیل تکنیکال (نمودارها) + آموزش ویدیو

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های بسیار مهم برای تحلیل و پیش‌بینی حرکت قیمت در بازار فارکس است که با استفاده از مشاهده چارت و بررسی قیمت و اتفاقات گذشته و زنده بازار، سعی در پیش‌بینی حرکت بازار در آینده دارد. ما در این مقاله به بررسی اصول اولیه تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت.
جلسه هفتم فارکس مقدماتی

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های اصلی و پرکاربرد در تحلیل انواع بازارهای مالی از جمله فارکس است که بیشتر معامله گران جهان برای پیش‌بینی بازار از آن استفاده می‌کنند. در تحلیل تکنیکال همه نگاه معامله گران به چارت و نمودار است و اعتقاد دارند که حتی اخبار منتشر شده هم از نمودار تبعیت می‌کند. در تحلیل تکنیکال از ابزارهایی که به آن‌ها اندیکاتور گفته می‌شود برای محاسبه، اندازه‌گیری و پیدا کردن قیمت‌ها و سطوح خاص از استفاده می‌کنند.

تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یکی از سه روش تحلیل چارت است.

مزایای تحلیل تکنیکال

مزایای تحلیل تکنیکال بسیار زیاد است و می‌تواند از طریق دانستند اصول پایه‌ای ان، هزاران روش و استراتژی معاملاتی ایجاد کرد، اما به طور کلی اگر بخواهیم برخی از مزایای تحلیل تکنیکال را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سرعت تحلیل بالا
  • عدم نیاز به دانش اقتصادی
  • قابل استفاده در تمام بازارهای مالی
  • تشخیص حرکت بازار با دقت بالا

اکثر معامله گران حتی کسانی که به صورت بنیادی بازار را مورد تحلیل قرار می‌دهند، باز هم از تحلیل تکنیکال برای نقاط ورود و خروج خود استفاده می‌کنند.

 

معایب تحلیل تکنیکال

اما تحلیل تکنیکال در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای معایبی نیز می‌باشد که به شرح زیر است:

  • تأثیر عقاید شخصی بر جریان تحلیل
  • عدم توانایی در پیش‌بینی احساسات معامله گران بازار

این موارد سبب شده تا عده‌ای معتقد باشند که باید از تحلیل تکنیکال در کنار روش‌های تحلیل دیگری چون فاندامنتال و سنتیمنتال استفاده کرد.

نرم افزارهای تحلیل

از آنجا که تحلیل تکنیکال کاملاً روی چارت و نمودار انجام می‌شود، پس نیاز به نرم افزارهای برای مشاهده بازار دارد. در میان تمامی نرم افزارهای موجود، به عنوان مهم‌ترین نرم‌افزارها تحلیل تکنیکال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متاتریدر
  • Advance GET
  • DynamicTrade
  • تریدینگ ویو (آنلاین)

این پلتفرم‌ها معمولاً همگی دارای نسخه آنلاین، نسخه ویندوز، اندروید و ios نیز می‌باشند.

نمودار چیست؟

به زبان ساده، روند قیمتی که روی بازار می‌بینید نمودار نام دارد. نمودارها به شکل اصلی خطی، میله‌ای و شمعی در بازار ترسیم می‌شوند.

نمودار خطی: همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید، نمودار خطی، نموداری است که از متصل شدن قیمت‌های بسته شده در زمان مشخص با یک خط به یکدیگر ایجاد می‌شود.
نمودار خطی
نمودار خطی قیمت را بصورت یک لاین نشان می‌دهد که قیمت بسته شدن را نشان می‌دهد.

نمودار میله‌ای: نمودار میله‌ای که OHLC نام دارد شامل چهار بخش می‌شود، O نشان دهنده قیمت افتتاح، H بالاترین قیمت، L پایین‌ترین قیمت و C قیمت بسته شدن را در آن تایم فریم نمایش می‌دهد.

نمودار میله ای
نمودار میله قیمت Close, Open, Low و High را نشان می‌دهد.

نمودار شمعی: که به آن کندل استیک نیز گفته می‌شود، محبوب‌ترین نوع نمایش نمودار است که بیشتر معامله گران از آن استفاده می‌کنند این نمودار از چند بخش تشکیل شده که شامل بالاترین قیمت، پایین‌ترین قیمت، قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن و بدنه است.

نمودار شمعی
نمودار شمعی قیمت Close, Open, Low و High را نشان می‌دهد.

تایم فریم چیست؟

تایم فریم (TimeFrame) در واقع زمانی یا واحد اندازه‌گیری زمانی یک کندل است، وقتی میگویند مثلاً تایم فریم ۵ دقیقه یعنی از لحظه نقطه شروع قیمت تا زمان بسته شدن آن کندل، ۵ دقیقه زمان طی شده است. در بازار از تایم فریم‌های چند ثانیه تا چند روزه، چند ماهه و یا چندساله وجود دارد.

روند چیست؟

به مسیر حرکت قیمتی یک نماد معاملاتی در تایم فریمی مشخص روند گفته می‌شود. به طور کلی بازار در سه روند حرکت می‌کند، یا روند صعودی است و دائماً قیمت در حال بالا رفتن است، یا نزولی است و یا رنج است.

اگر به عکس زیر نگاه کنید بازار در مسیر حرکت خود دائماً قله‌هایی بالاتر از قله قبلی را ایجاد کرده که سبب شده روند صعودی به وجود بیاید. همین مسئله اگر برعکس باشد و دائماً دره‌های پایین‌تر ایجاد کند یعنی روند نزولی است. و اگر بازار در زمان زیادی نتواند قله‌های بالاتر یا دره‌های پایین‌تر بسازد، اصطلاحاً میگویند بازار رنج شده و درجا میزند.

 

روند صعودی در بازار
روند صعودی در بازار
روند نزولی در بازار
روند نزولی در بازار

 

روند رنج در بازار
روند رنج در بازار

آنچه در مقاله تحلیل تکنیکال خواندیم:

ما در این مقاله سعی کردیم به زبان بسیار ساده و به دور از پیچیدگی‌های معمول بازار فارکس، شما را با مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال آشنا کنیم. شما آموختید که تحلیل تکنیکال چیست، چه کاربردی دارد و برای شروع تحلیل تکنیکال از کجا باید شروع کنید. در جلسات بعدی قدم به قدم بیشتر با مباحث تحلیل تکنیکال و نحوه استفاده کاربردی از آن آشنا خواهید شد

فهرست مطالب

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *