3 روز تا پایان ثبت‌نام رایگان در وبینار جذب سرمایه ترید

3 روز تا پایان ثبت‌نام رایگان در وبینار جذب سرمایه ترید

روش های تحلیل های بازار

مهم‌ترین رکن در بازار فارکس، آموزش است. شما برای اینکه به یک معامله‌گر تبدیل شوید باید با روش‌های تحلیلی مختلف در این بازار آشنا شوید و سپس با ترکیب این روش‌ها یک استراتژی معاملاتی برای ترید کردن ایجاد کنید. ما در این مطلب به معرفی انواع روش‌های تحلیلی و اهمیت به‌کارگیری آن‌ها خواهیم پرداخت.

روش های تحلیل بازار فارکس

معامله‌گران در بازار فارکس فعالیت خود را با آموزش شروع می‌کنند. بازار فارکس یک مارکت کاملاً پیچیده است که برای ترید کردن روی نمادهای آن باید ابتدا بتوانید آن نماد را به صورت کامل تحلیل کنید. برای این کار چند روش مختلف تحلیلی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

  1. تحلیل فاندامنتال
  2. تحلیل تکنیکال
  3. تحلیل سنتیمنتال

قطعاً کاربران برای تحلیل کردن نیاز به برنامه آموزشی دارند، شما از طریق آکادمی پیروزی بر اساس سطحی که فعلاً در آن قرار دارید، می‌توانید یک دوره آموزشی را انتخاب کرده و توسط تیم کارشناسی این آکادمی آموزش ببینید و با تمام روش‌های تحلیلی آشنا شوید. برای اینکه بدانید کدام روش تحلیلی برایتان مناسب است به طور جداگانه این روش‌ها را به شما در ادامه معرفی خواهیم کرد.

روش تحلیل فاندامنتال در فارکس

شاید مهم‌ترین روش تحلیل در بازار فارکس، تحلیل فاندامنتال یا بنیادی (Fundamental Analysis) باشد. در این روش شما به صورت بنیادین، یک ارز را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار می‌دهید. روش تحلیل فاندامنتال مربوط به وضعیت ساختاری یک ارز است، شما در واقع در فاندامنتال ماهیت ارز مورد نظر را از لحاظ اقتصادی، سیاسی، خبری، رویدادی و … مورد بررسی قرار می‌دهید.

فرض کنید که می‌خواهید روی جفت ارز EUR/USD معامله کنید. در این نماد دو ارز یورو و دلار آمریکا وجود دارد، بنابراین لازم است تا وضعیت این دو ارز را مورد بررسی قرار دهید. شما باید به آمارهای اقتصادی آمریکا توجه ویژه‌ای کنید، آخرین اخبار یا بیانیه‌های بانک مرکزی آمریکا را چک کنید، بسنجید که در شرایط کنونی وضعیت اقتصادی آمریکا چگونه است، زیرا شرایط کلی اقتصادی یک کشور روی ارزش پول آن تاثیر می‌گذارد.

تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس
تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس

در واقع تحلیل بنیادی شامل بررسی گزارش‌های داده‌های اقتصادی و سرفصل‌های خبری است، حتی توییت های که رهبران کشورها انجام می‌دهند نیز می‌تواند روی وضعیت ارزش بنیادی یک ارز تاثیر بگذارد. از آنجایی که قیمت در فارکس بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می‌شود، شما باید به عنوان یک تحلیل‌گر فاندامنتال بعد از بررسی داده‌های اقتصادی بدانید که خروجی آن‌ها قرار است چه تاثیری روی عرضه و تقاضا بگذارد.

همچنین باید نگاه کاملی به عوامل و نمادهای دیگری که روی نماد مورد نظر شما تأثیر می‌گذارد داشته باشید، مثلاً بدانید که قیمت نفت یا قیمت طلا چه تاثیری روی نماد EUR/USD دارد یا برای مثال اگر تورم در حوضه EUR کمتر از آمریکا USD باشد، نتیجه آن روی این نماد چه خواهد بود. این نکته را در نظر بگیرید که تحلیل‌گرانی که بیشتر به سبک روش تحلیل بنیادین معامله می‌کنند به دلیل وجود نوسانات در بازار، ترجیح می‌دهند که معاملات آن‌ها بلند مدت باشد.

پس به طور کلی تحلیل فاندامنتال نوعی بررسی بنیادی و ریشه‌ای یک نماد معاملاتی از منظر داده‌های اقتصادی کشور آن است.

در بازار فارکس سه روش تحلیلی فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنتال وجود دارد که هر کدام از جنبه خاصی به تحلیل بازار می‌پردازد. شما به عنوان یک تریدر باید روش‌های تحلیلی مختلف را بیاموزید و هنگام تریدهای خود از تمامی آن‌ها استفاده کنید.

روش تحلیل تکنیکال در فارکس

روش دوم تحلیلی که بیشتر معامله‌گران بخصوص مبتدی‌ها کار خود را از آن شروع می‌کنند، تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال بسیار گسترده است و از شاخه‌های مختلفی تشکیل می‌شود؛ اما به زبان ساده به تحلیلی که با استفاده از ابزارهای محاسباتی روی چارت معاملاتی انجام می‌شود، تحلیل تکنیکال میگویند.

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس
تحلیل تکنیکال در بازار فارکس

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) بیشتر مربوط به رفتارسنجی حرکت جفت ارز روی نمودار است که با استفاده از طیف گسترده‌ای از الگوها، اندیکاتورها، داده‌های تاریخی، روند و … حرکت آینده، نقاط ورود و خروج را پیش بینی می‌کند در تحلیل تکنیکال روش‌های مختلفی نیز وجود دارد که عموماً باهم ترکیب می‌شوند، اما اگر بخواهید مهم‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال را بیاموزید می‌توانید به دنبال موارد زیر باشید:

  • تحلیل پرایس اکشن
  • الگوهای هارمونیک
  • تحلیل حجم بازار (عرضه، تقاضا)
  • تحلیل زمانی
  • استفاده از اندیکاتور
  • ICT
  • و… .

اگر می‌خواهید تحلیل تکنیکال را به صورت جامع بیاموزید می‌توانید از دوره «معامله‌گری A تا Z» آکادمی پیروزی استفاده کنید که تمامی روش‌های تحلیلی و استراتژی‌های مربوط به تحلیل تکنیکال را به شما می‌آموزد.

در تحلیل تکنیکال شما یاد می‌گیرد که چطور قیمت را روی چارت دنبال کنید، شکل کندل‌ها چه معنایی دارد و همچنین به دنبال پیدا کردن الگوهای تکرار شونده خواهید بود تا بتوانید مسیر حرکت بعدی را حدس بزنید. بسیاری از کاربران امروزه برای آسان‌تر شدن تحلیل تکنیکال از اندیکاتورها استفاده می‌کنند.

اندیکاتورها ابزارهای برنامه‌نویسی شده‌ای هستند که به سرعت محاسبات را انجام می‌دهند و روی چارت به شکل‌های مختلف اطلاعات را به شما منتقل می‌کنند؛ مثلاً بسیاری از اندیکاتورها مانند میانگین متحرک یا MA مسیر ترند صعودی یا نزولی را نشان می‌دهند؛ یا برخی دیگر مثل مدل‌های استوکستیک و RSI مناطق برگشتی را بر اساس اشباع خرید یا فروش به شما نمایش می‌دهند. 

به طور کلی اگر بخواهید از تحلیل تکنیکال استفاده کنید باید تمامی روش‌های آن را بیاموزید تا بتوانید با ترکیب کردن آن‌ها، به بهترین شکل ممکن بازار را تحلیل کرده و نقاط دقیق ورود و خروج را پیدا کنید.

روش تحلیل سنتیمنتال در فارکس

سنتیمنتال یکی از روش‌های کمتر شناخته شده بخصوص بین کاربران ایرانی بازار فارکس است. تحلیل سنتیمنتال به درک وضعیت احساسات معامله‌گران در لحظه می‌پردازد. فرض کنید که یک جفت ارز را تحلیل کرده‌اید، طبق تمام داده‌های اقتصادی در تحلیل تکنیکال و شرایط تحلیل فاندامنتال، این نماد باید به سمت بالا حرکت کند. اما خبر، شایعه یا هر دیدگاهی از سوی اکثر معامله‌گران سبب شده تا نماد معاملاتی نزولی شود.

تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس
تحلیل سنتیمنتال در بازار فارکس

اگر شما بر تحلیل سنتیمنتال مسلط باشید می‌توانید این مسئله را درک کنید و متوجه شوید که تفکر و احساسات معامله‌گران در آن لحظه روی نماد معاملاتی چه اثری دارد. اینکه بدانید در حال حاضر معامله‌گران اصلی بازار حتی خلاف تحلیل‌های اصلی، میل به خرید یا فروش دارند، سبب می‌شود که در دام احساسات جمعی تریدرهای بازار گیر نکنید.

بهترین روش تحلیل بازار کدام است؟

به طور کلی نمی‌توان هیچ کدام از روش‌های تحلیلی را مهم‌تر از دیگری دانست و نتیجه‌گیری کرد که فقط از آن تحلیل استفاده کنید. معامله‌گران حرفه‌ای معمولاً تمامی روش‌های تحلیل را می‌آموزند و با مجموعه‌ای از آن‌ها یک استراتژی معاملاتی می‌سازند.

برای مثال حرفه‌ای‌های بازار فارکس برای معامله کردن ابتدا وضعیت فاندامنتال یک جفت ارز را بررسی می‌کنند و تصمیم می‌گیرند که باید روی آن خرید بزنند یا فروش، سپس با استفاده از تحلیل تکنیکال تایید نهایی را می‌گیرند و منطقه دقیق ورود، ذخیره سود و حد ضرر خود را مشخص می‌کنند، در نهایت با بررسی وضعیت سنتیمنتال تصمیم می‌گیرند که در آن لحظه آیا باید آن ترید را انجام دهند یا خیر و آیا کل معامله‌گران بازار هم مسیر او هستند یا نه!

پس شما به عنوان فردی که می‌خواهید به عنوان یک معامله‌گر در بازار فارکس فعالیت کنید، نیاز دارید تا کل روش‌های تحلیلی را بیاموزید و با ترکیب آن‌ها استراتژی معاملاتی خود را ایجاد کنید.

آنچه در مقاله روش‌های تحلیلی بازار فارکس خواندیم

همان‌طور که در طول مقاله متوجه شدیم، روش‌های اصلی تحلیلی بازار فارکس ۳ دسته هستند. روش فاندامنتال، روش تکنیکال و روش سنتیمنتال. در فاندامنتال شما با تحلیل بنیادی و اقتصادی یک نماد آشنا می‌شوید، در تحلیل تکنیکال می‌آموزید که چطور روی چارت، حرکت کندل‌ها را بسنجید و در نهایت با سنتیمنتال می‌آموزید که رفتار معامله‌گران کلی بازار به چه سمتی است. 

با ترکیب این سه روش تحلیلی می‌توانید در نهایت یک استراتژی معاملاتی خلق کنید. آکادمی پیروزی با استفاده از اساتید برجسته بازار فارکس، دوره‌های مختلفی برای آموزش کامل تمامی روش‌های تحلیلی برگزار می‌کند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

سوالات متداول

روش‌های تحلیل بازار فارکس چیست؟

در فارکس از روش تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال می‌توانید برای ارزیابی شرایط نماد معاملاتی خود استفاده کنید.

کدام روش تحلیل در بازار فارکس بهتر است؟

سه روش تحلیلی فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنتال مهم هستند و باید از آن‌ها در کنار یکدیگر استفاده کنید.

فهرست مطالب

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *